onsdag 31. mars 2010

Snö of Sweden



En av tingene jeg fikk til 40-årsdagen min var et nydelig smykke fra Snö of Sweden.


Selskapet ble etablert i Sverige i 2002 og er et familieeid og drevet selskap. De holder til i Østersund i nord-Sverrige.



Lena Jonsson Näslund, CEO og designer hos Snö, fikk prisen for "årets företagerska" i 2009.



Dette perlearmbåndet fra åets spring/summer collection skal definitivt på min ønskeliste :) Katalogen finner du her Snö of Sweden spring/summer 2010

Alle bilder fra Snö of Sweden.

tirsdag 30. mars 2010

Utendørsbelysning

For noen år siden fant jeg noen utelamper i et amerikansk interiørblad, som jeg falt for. De var solcelledrevet og laget med de runde "rislampene" som utgangspunkt. Dessverre hadde leverandøren ingen forhandlere i Europa, og det var på det tidspunkt et lite firma som ikke hadde kapasitet til å sende ut til privatpersoner.
Nå har heldigvis disse blitt mer vanlig, og disse lampene fant jeg i årets utendørssortiment hos IKEA
Da jeg fant dem første gangen, hadde de fleste solcelledrevne lamper et blålig skjær. Dagens lamper har LED-pærer for lavt strømforbruk.


Pærene som kommer med IKEAs lamper er oppgitt til å ha farge varmhvit (3000 Kelvin), men det er fremdeles et ganske kjølig lys.


 I tillegg til en rekke andre farger, kom de amerikanske lampene med både gul og oransje skjerm. Det ga nok en del varmere lys. Blant IKEAs lamper vil kanskje de røde skjermene gi en varm glød?



Alle lampene her er fra IKEAs SOLIGserie. De har IP44 for bruke utendørs, og har som nevnt LED-pærer som bruker ca 70% mindre energi enn glødelamper. Priser fra 99,- - 249,- 

mandag 29. mars 2010

KappAhls Vintage-Stories



KappAhl kommer med ny Vintage kolleksjon!



Jeg skal ihvertfall prøve å få tak i et eksemplar av denne blusen. Virkelig nydelig <3



Denne kjolen var kjempesøt! Summer sweet... :)


At 50-tallet er inspirasjonen er lett og se! Denne polkadot-kjolen sammen med



hvit cardigan... Klassiker :)


fredag 26. mars 2010

Ordning och reda...

blir det fort mangel på når man pusser opp seks rom på en gang - i samme etasje... Nå er heldigvis flatene i alle rom ferdige, alle er på plass i sitt nye rom, og snart er (nesten) alle møblene kommet dit de skal være. Så gjenstår "bare" jobben med å få system i sakene og henge opp det som skal på veggene. Og det er ikke en liten jobb heller når ALT skal sorteres og vurderes før det settes inn i en hylle eller legges i en skuff :) 
Når man har bodd i samme hus i åtte år, og ikke har planer om å flytte med det første, er det deilig å få ryddet i hyller og skuffer. Det er utrolig hvor mye papirer og annet skrot som samler seg opp i løpet av noen år!


Litt av målet har også vært å samle ting på ett sted. Alle bladene mine i ett rom for eksempel. Jeg har samlet på Bonytt siden jeg var 16 år, så det har blitt noen blader. I tillegg har jeg samlet på Hagen for Alle og Norsk Hagetidend. Det meste annet har jeg kastet med hard hånd, bortsett fra Hytteliv og Vakre hjem og interiør som vi har på hytta. Må jo ha litt å hente inspirasjon fra der også ;)


På rommet til minstejenta har jeg fått sortert alle hestebladene i tidsskriftsamlere etter årstall. Fjortisen har samlet på disse siden hun var fem, så det har blitt en bra samling av dem også.


I håp om at hun skal beholde systemet, har jeg merket boksene på baksiden så hun kan ta ned den riktige når hun skal rydde på plass bladene. Er jo lov å håpe at det inspirerer? Jeg kjøper ofte samme type hvis jeg skal ha flere av noe, selvom jeg skal bruke det på forskjellige steder. Nå samlet jeg sammen det jeg fant av hvite bokser, siden rommet hennes har vegger i hvit (bomull) og mørk aubergin og hvite møbler. Merkingen har jeg gjort med sort tusj på klar tape, slik at det er lett å ta av hvis de skal brukes til noe annet senere.


Nå som vi har fått enda flere hvite vegger i huset, har jeg fått et "krav" fra Handymannen om at da må det komme opp noe på veggene snart. I går fikk jeg to lekre tapetbøker fra en god venninne. I disse er det mye fint jeg kan ramme inn eller lime på lerret.

  

Minstejenta har allerede funnet seg noen favoritter. Vi skal nok klare å få noe fint av disse :)


torsdag 25. mars 2010

House Doctor har fått blogg!

Vi har mange hvite vegger i huset vårt, men jeg kan ikke ha alt bare hvitt. Jeg trenger farger, og helst variasjon i fargene gjennom året.



Jeg synes det er utrolig mye fint å finne hos danske House Doctor. Jeg fant nettopp ut at vi har hele tre forhandlere i nærheten, så jeg nå nok ta en tur til de to jeg ikke visste om også :)


Jeg er glad i kombinasjoner - nytt/gammelt - renlinjet/frodig - myk/hard - og kombinerer gjerne favorittvasen min i sement med den polerte sjenken etter farmor. Jeg synes teksturen er noe av det viktigste i en gjenstand, og kombinasjon av ulike teksturer gir mer liv i interiøret.


Det må ikke bli for gjennomført - det blir litt katalogaktig og lite inspirerende synes jeg. Men katalogaktig som hos House Doctor, det er noe annet :)


Katalogen finner du her



Vi er snart ferdig med å male, montere og fylle opp bokhyllene som flyttes inn i TV-stuen. Når bare alle møblene er på plass er det endelig på tide å finne litt tilbehør. Jeg vet ihvertfall et par steder jeg skal lete ;)

 

For et par dager siden startet  House Doctor også en blogg, hvor de blant annet viser fram nyheter. Bloggen finner du her

 Alle bildene er fra House Doctor...

Enjoy! 


onsdag 24. mars 2010

Slow down...


SLOW DANCE

Have you ever watched kids
on a merry-go-round
or listened to the rain
slapping on the ground?
Ever followed a butterfly's
erratic flight
or gazed at the sun
into the fading night?

You better slow down
Don't dance so fast
Time is short
The music won't last

Do you run through each day
on the fly?
When you ask "How are you?"
do you hear the reply?
When the day is done
do you lie in your bed
with the next hundred chores
running through your head?

You better slow down
Don't dance so fast
Time is short
The music won't last

Ever told your child
"We'll do i tomorrow"
And in your haste
not seen his sorrow?
Ever lost touch
Let a good friendship die
Cause you never had time
to call and say "Hi"?

You'd better slow down
Don't dance so fast
Time is short
The music won't last...

Unknown



tirsdag 23. mars 2010

Snart påske....


...og på tide å pynte litt. Jeg vet ikke hvorfor, men trangen til å pynte med gult er ikke helt tilstede. For en uke siden kjøpte jeg disse eggene og potteskjuleren i presang. Jeg klarte selvfølgelig ikke gå ut av butikken før jeg hadde kjøpt to til meg selv også. ISA påskeegg finner du på KID 

mandag 22. mars 2010

Design med humor....

har jeg virkelig sans for. Jeg synes også at det er artig med ting som ikke er helt det man tror ved første øyekast!


Fuglekassen BigBrother kunne fint gjort jobben som overvåkningskamera hos meg :) Da trenger man ihvertfall ikke tillatelse for å sette den opp! Varslingsplikten overholdes forhåpentligvis av beboerne....




Jeg liker også ting som ser ut som det de er, men i en ny utgave. UrBonfire er inspirert av formen til vedkubbene i et bål - og det er jo et alternativt bål, men ingen vedkubber....


Eller hva med denne? Vannpistol? Nei såpedispenseren Seife White West. Selv cowboyer må jo vaske seg - med vaniljeduft denne..... :) Dette og mere til selges hos Designspotter

 

lørdag 20. mars 2010

H&M Garden Collection...

gjør at jeg ønsker at alle snøen skal forsvinne til i morgen, og at gradestokken stiger med ca 20 grader så det blir mulig å kle seg slik....


Nydelige sommerkjoler...
Trenger definitivt en ny shorts, kanskje jeg skal gå for denne?




Ja takk!

fredag 19. mars 2010

Nye interiørbutikker på vei....

Jeg har ventet på at IKEA skal åpne butikk på Sørlandet. Ventet. Lenge. Det har vært mange planer, og mange tilbud om tomt fra kommunene her. Det endte med Sørlandsparken på grensen mellom Kristiansand og Lillesand. Pr i dag er det planlagt åpning høsten 2010. Det er mange fra Sørlandet som reiser til Oslo og Stavanger for å handle på IKEA, det går til og med egne busser til IKEA. Egen Facebook-gruppe for oss som venter er det også!



Jeg må innrømme at det legges alltid inn et besøk på IKEA i våre feriereiser. De siste årene har vi besøkt IKEA både i Ålborg og Gøteborg siste feriedag, og fylt opp de tomrom det måtte finnes i en allerede fullpakket bil. Turer til Oslo med tilhenger har vi også hatt mange av. IKEA for oss har hatt ett sentralt ord - og det er PLANLEGGING! Tenk så fantastisk deilig det skal bli å bare kjøre dit - helst uten mann og barn - og gå å kikke i ro og fred! Normalt er vi så slitne når vi kommer til IKEA-handelen, at vi bare går fortest mulig gjennom småvareavdelingen. Stopp kun tillatt ved hyller som inneholder noe som står på den medbrakte listen.... 

 

Ifølge ryktene (hos Emmeline) skal også Home & Cottage etableres på Sørlandet. Det skal bli gøy å kunne gå inn i den butikken i RL, ikke bare myse i kataloger og DM på nett.

torsdag 18. mars 2010

Strikket puff


Jeg falt for Urchin Pouf fra Christien Meindertsma første gang jeg så bilde av den. Prisen har jeg ikke sjekket, jeg tar det for gitt at den er altfor dyr til å være aktuell nå som vi er midt i oppussing av 2. etasje. Min første tanke var at det må da gå an å lage noe lignende....


Den tanken har jentene i Pickles hatt også, og her er deres "Puff daddy". Den er strikket av veldig tykt garn, og fylt med dyner eller puter.


De har også laget "Puff Mama" - av et annet garn de har fått spesialtbestilt til denne bruken.
Veldig fine disse også, og garn for kr 900,- vil jeg tro er ganske mye rimeligere enn originalen.
Jentene i Pickles har egen blogg og nettbutikk. Her er det også mange andre oppskrifter.



Related Posts with Thumbnails