lørdag 24. oktober 2009

Ny seng!

For å kunne flytte dobbeltsengen fra soverommet i 1. etasje til det nye rommet i 2. etasje, var det nødvendig med ny seng til rommet vårt nede. Siden Tempurmadrassen er 90 cm og det ikke er plasse til en 180 cm seng, måtte det spesiallages en seng på 165 cm (90+75). Det skal lages hodegavl av eikebord, og den vil også få ben av eik - etterhvert ;o)


Det er brukt 1,5 x 10 tommers bjelker fra trelastavdelingen, og rester av rupanelet og lektene fra yttertaket på hytta som sengebunn. Hodegavlen skal lages av resten av eikegulvet i stue/kjøkken og gang og bena skal lages av restene fra de 4 x 4 tommers eikebjelkene vi har fått laget til bordbein på spisebordet. Som vanlig legges pengene i madrassen ;o)

Soverom 3

På loftet på hytta er det store soverommet - eller sovesalen som det ble kalt - nå delt til to soverom. Nå er det minste av disse endelig ferdig! Det ble teppegulv for å redusere trinnlyden, siden det er soverom rett under også. Veggene og taket er lutet og bleket og satt inn med hvit tresåpe. Siden det er så lavt under taket, valgte vi tresåpe istedet for hvit beis. Det blir ikke like lyst, men den hvite beisen forsvinner nesten hvis det vaskes på den med mirkrofiberklut. Det er lettere å vaske over og evt erstatte den hvite såpen.


Det er en ganske ukurant døråpning til dette rommet. De første årene blir det forheng her for å holde noe av varmen fra hemsen ute, og gjøre soveplassen litt mer usjenert. Sengen som er brukt her er den som sto på soverom 1 (hovedsoverommet i 1. etasje). Det er faktisk den første dobbeltsengen vi kjøpte! Med litt maling og nye overmadrasser, ble den helt grei. Jentene måtte selvfølgelig prøvesove rommet og sengen med en gang det var ferdig :o)



Rommet er 2,5 meter bredt og 3,2 meter langt, så det er ikke spesielt stort. Det er fint plass til denne 160 cm brede sengen, nattbord og en kommode - mer trenger man vel ikke på et hyttesoverom?

Nå blir det bunad!

Endelig er det avgjort - i tilnærmet familieråd ;o) - det ble svart opplut, i silke med blomster. Valget har stått mellom denne og rød granateple. Jeg har kun sett en Åmli-bunad med denne oppluten. For veldig mange er det kun rød eller grønn som er den "ordentlige", og det er absolutt denne det er flest av. For meg som er vant til å ha en bunad vi nesten aldri har sett noen andre med på Sørlandet, så var det litt mer spennede å velge en annen variant.


Det samme rosemønsteret går igjen på borden på det svarte damaskforkleet jeg har sydd, så da blir det fin helhet i det. Nå gjenstår valgene av halstørkle og wienersjal. Der er det også veldig mange forskjellige å velge i.... Jeg har ikke noen favoritt til nå, men det vil bli mye lettere å finne de riktige nå som jeg har fargene på oppluten!

søndag 4. oktober 2009

Bilderedigering er gøy!

Jeg har endelig tatt meg tid til å laste ned bilderedigeringsprogrammet Photoscape. Det er fantastisk enkelt å arbeide med, og valgmulighetene er mange. Nesten litt for mange - det er til tider vanskelig å velge ;o)


Foreløpig er det collagefunksjonen jeg har arbeidet med, og der er det drøssevis av alternative oppsett, rammer, filtre, og muligheter for å endre bildene. Tekster og symboler er lette å sette på og flytte eller fjerne. Dette er rett og slett det enkleste bilderedigeringsprogrammet jeg har brukt, samtidig som det har så mange muligheter at det vil ta litt tid før man har prøvd alt. Det beste av alt er at det er helt gratis....

Sweet dreams....

Soverommet vårt er malt med fargen Marrakesh, en farge som endres mye med lyset. Det er en rolig behagelig farge som fungerer veldig godt i et soverom. Grå med litt beige i, brunfargen kommer fram når det er lite lys. Vinduet er husmannsrødt som i de andre soverommene. Gardinene tar opp fargene fra rommet.


Som oppbevaringsløsning er det brukt 40cm brede kjøkkenskap fra IKEA. De er mye grunnere enn garderobeskap, og passer bedre i et så lite rom. Ny litt bredere seng er under planlegging, og trolig vil den få hodegavl laget av gulvbordene fra gang/stue/kjøkken....

Fisketur

Noe av det beste med å være på hytta er de fine naturopplevelsene vi har. Vi behøver ikke engang gå ut av hyttefeltet for å la jentene prøve seg med fiskestang.


Eneste problemet med dette fiskevannet, er at det er alt for mye fisk i vannet! Det medfører at fiskene ikke får mat nok til å vokse seg store, og det blir catch and release - i håp om at den er bittelitt større neste gang noen får den på kroken ;o)
Related Posts with Thumbnails