onsdag 24. februar 2010

Soverommet vårt endelig ferdig!

Vi har lenge gått og ventet på at soverommet vi hadde tidligere skulle bli "ledig" igjen. Vi byttet rundt på rommene for noen år siden, da vi hadde 3 marsvin som trengte plass. Det endte med at vi måtte ofre vårt soverom. Rommet ligger vegg i vegg med loftet over garasjen, så da vi bygde huset fikk jeg snekkeren til å bygge ferdig døråningen i stenderverket. Dermed var det bare å måle ut hvor åpningen var, og slå hull i veggen. Dette ble gjort for noen år siden, 2007 tror jeg. Loftet over garasjen ble kledd ferdig, og eldstejenta fikk dette som soverom. Soverommet vårt endte som TV stue/bibliotek/marsvinrom.

Det ble etterhvert et "naturlig frafall" i marsvinflokken, og i fjor sommer satt vi igjen med bare ett. Vi trodde ærlig talt at han heller ikke hadde så lang tid igjen, siden de tre var jevngamle - og 5 år er ganske normal levealder for marsvin. Han overlevde sommerferien, og høstferien..., men vi begynte for alvor å drømme om å få rommet vårt tilbake. Da jeg tegnet huset var det med soverom med Walk-in-closet, ikke marsvinrom med Walk-in-closet! Etter høstferien tømte vi kontoret mitt som skulle bli ny TV-stue, og pusset opp dette rommet, gangen og trappeløpet ned. Det er åpent hele veien, så det måtte nesten tas samtidig.
Alle skulle bytte soverom, så minstejenta flyttet inn i TV-stua og det rommet hun hadde ble pusset opp til eldstejenta. Alle trodde jo at marsvinet kom til å være "borte" før jul... Juleferien gikk, og vi begynte så smått å tømme alle bokhyllene som var på "marsvinrommet". Til slutt hadde vi ikke tålmodighet til å vente lenger, så marsvinet har nå flyttet inn på rommet over garasjen - og helgen ble brukt til å pusse opp rommet vårt.

Brunfargene jeg hadde funnet i høst het Solid og Gren. Første planen var Solid på kortveggene og den lysere Gren på langveggene. Etter å ha sett diverse oppussingsprogrammer med soverom med "hotel-look" ble jeg overbevist om at vi skulle tapetsere den ene veggen bak sengen i stedet. En mørk tapet med blomstermønster var nå planen. Vi gikk for å se på tapeter, men endte med at vi ikke klarte å velge tapet.


Vi bestemte oss da for å male først, så kunne vi tapetsere senere selv om vi hadde flyttet inn! Det viste seg at Gren var veldig lik Marakesh som vi har på soverommet på hytta. Da var den helt uaktuell, for litt forandring må vi da ha når vi reiser fra det ene stedet til det andre! Vi bestemte oss da for å kjøpe Solid og male tre av veggene i den, og heller finne en LYS tapet til den langveggen sengen IKKE står på (det vil si motsatt av det vi kom for) en annen dag med litt mindre beslutningsvegring....


Fredag formiddag skulle vi handle marsvinmat på dyrebutikken, og bestemte oss for å gå innom malerforretningen ved siden av, siden de reklamerte med -35% på alle tapeter fra Borge. Det første jeg så var en tapet med bladmønster i form av prikker - og prikkene så ut som de var malt med fargen Solid! Det var ikke mye blomster, glam og "hotel-look" over den, så vi kikket gjennom alle de nye tapetbøkene til Borge for å finne noe som var i riktig stil - men, nei. Det var ingen som passet så fint i fargen som den første tapeten.


Det viste seg at denne slett ikke var fra Borge, men da vi ble tilbudt 35% på denne også - og de hadde den inne i butikken så vi kunne tapetsere med en gang - så var det avgjort! Fredag og lørdag gikk med til maling av vegger og lister, og lørdag kveld til tapetsering. Vi hadde lagt et løst gulvbelegg i rommet da vi skulle ha dyrene der, for å ikke ødelegge tregulvet. Da vi var ferdig med malingen, var det bare å rulle av belegget og vaske over tregulvet. Søndag ettermiddag gikk til å demontere og montere møbler og henge opp gardiner, og søndag kveld var alt klart så vi kunne ta rommet i bruk! Nå vi bare får bestemt oss kan vi faktisk være ganske effektive ;-)
Nattbordene trenger et strøk maling eller to etterhvert. De er fra et soveromsmøblement mine besteforeldre fikk da de giftet seg i 1930. De har glassplate til å legge på toppen, og opprinnelig ble det lagt en duk til pynt under platen.


Over hodegavlen skal det etterhvert komme et ordtak. Mulig jeg må bestille fra Danmark, for det jeg har funnet på norske nettsider leveres i grått og ikke hvitt som vi må ha her. Det ble faktisk ikke dyrere å bestille eget design fra Danmark, enn fra den norske butikken jeg har sett i. Ulempen er at jeg likte skrifttypen på den norske bedre. Jeg får lete litt til før jeg bestemmer meg :)

tirsdag 23. februar 2010

Soverommet til eldstejenta

Jeg har prøvd å ta bilder av rommet til eldstejenta noen ganger nå, for å vise blåfargen hun valgte. Det er nesten umulig synes jeg, for fargen forandrer seg veldig med blits. Det er et vestvendt rom, så på denne tiden av året er det rett og slett ikke nok lys til å ta bilder der uten blits når jeg ikke har stativ...
*


*
Hvordan det ser ut vil variere fra PC til PC også, det er hovedgrunnen til at Jotun ikke legger ut fargekartene på nett. Dette er blåfargen "Lista", en ganske kjølig lys blåfarge som fint tåler den rødbrune fargen. Vi hadde fargeprøver på flere forskjellige lyseblå, men de andre ble ikke pene sammen med disse møblene... Fargen minner meg om den lyseblå "Catalina" jakken jeg hadde for 30 år siden, en farge (og jakke) jeg var veldig glad i den gangen.

*

*

Gardinene har hun med seg fra det forrige rommet. Hun har mange i lysegrønne ting ellers i rommet også. De kan heller byttes ut når hun ønsker å ha forandring igjen om et par år. Det var et forheng og et vindu på det forrige rommet, så gardinene må syes opp. Det er bare de to første som er ferdige, så får vente med bilder av hele rommet til alt er på plass - ting tar litt tid når man holder på med flere rom på en gang ;)
*

fredag 12. februar 2010

Oppussing av soverom

Det første av soverommene i 2. etasje er nå nesten ferdig. Utfordringen der var hva vi skulle gjøre med den fine borden som var på veggen! Skulle vi dekke den med hyller/skap, lage en plate og skru opp over den som hun kunne henge bilder/plakater, eller gjøre et forsøk på å male bare borden i en annen farge? Ideene var mange, og uenigheten om hva som ville bli best var ganske stor... Det eneste vi var enige om var at selvom hesteinteressen er like stor ennå som forrige gang hun hadde dette rommet, var 13-åringen ikke interessert i å ha flygende hester og bamser på veggen!






Borden var litt løs i et hjørne, så den måtte limes fast før det gikk an å male på den. Prøvde å løsne den forsiktig for å få litt større flate å lime på, og da slapp den taket i tapeten under ganske lett! Det var ikke spor av lim på veggen heller, det satt igjen på borden. Da var det bare å begynne å dra forsiktig, cm for cm til borden var av. Det lille som satt igjen av papir kunne vaskes forsiktig av med varmt vann.  Dermed kunne hun konsentrere seg om å velge kun en veggfarge, og møbleringen var heller ikke låst til at noe måtte dekke borden.






Hun ville fremdeles at rommet skulle være blått, men lyst og ensfarget var et krav. Etter å studert prøvelapper i forskjellig lys og mot de møblene som hun skulle flytte med seg inn, falgt valget på Joutuns farge LISTA. En lys ganske kald blåfarge. Den passer veldig godt til møblene hennes i MALM-serien fra IKEA, seng og to kommoder i mellombrun.




Hun har også skrivebord som er beiset i samme mellombrune farge, og skap fra serien EFFEKTIV med mellombrunt skrog og hvite dører på veggen over skrivebordet og kommoden. Kombinasjonen er som bildet under, men fargen litt mørkere.

 Siden de fleste rommene skal pusses opp nå, satser vi på gjenbruk av møbler og gardiner så langt vi kan. Alle får nye rom, så nytt rom og ny veggfarge er forandring nok for oss akkurat nå. Så kan vi fornye tekstiler oa. om et par år når vi trenger forandring igjen. Etter en opptelling kom vi til at 13-åringen nå hadde fått nytt rom for 7.(!) gang regnet fra det første rommet hun fikk da hun flyttet ut av vårt soverom.... De første to i huset vi bodde til hun var 5, så et i leiligheten vi leide mens vi bygde her, og nå får hun "nytt" rom for 4. gang i dette huset. Det rommet hun har fått nå har hun hatt en gang før, og når alle har byttet denne gangen er vi faktisk tilbake til den romfordelingen jeg planla da huset ble tegnet!




Related Posts with Thumbnails