fredag 12. februar 2010

Oppussing av soverom

Det første av soverommene i 2. etasje er nå nesten ferdig. Utfordringen der var hva vi skulle gjøre med den fine borden som var på veggen! Skulle vi dekke den med hyller/skap, lage en plate og skru opp over den som hun kunne henge bilder/plakater, eller gjøre et forsøk på å male bare borden i en annen farge? Ideene var mange, og uenigheten om hva som ville bli best var ganske stor... Det eneste vi var enige om var at selvom hesteinteressen er like stor ennå som forrige gang hun hadde dette rommet, var 13-åringen ikke interessert i å ha flygende hester og bamser på veggen!


Borden var litt løs i et hjørne, så den måtte limes fast før det gikk an å male på den. Prøvde å løsne den forsiktig for å få litt større flate å lime på, og da slapp den taket i tapeten under ganske lett! Det var ikke spor av lim på veggen heller, det satt igjen på borden. Da var det bare å begynne å dra forsiktig, cm for cm til borden var av. Det lille som satt igjen av papir kunne vaskes forsiktig av med varmt vann.  Dermed kunne hun konsentrere seg om å velge kun en veggfarge, og møbleringen var heller ikke låst til at noe måtte dekke borden.


Hun ville fremdeles at rommet skulle være blått, men lyst og ensfarget var et krav. Etter å studert prøvelapper i forskjellig lys og mot de møblene som hun skulle flytte med seg inn, falgt valget på Joutuns farge LISTA. En lys ganske kald blåfarge. Den passer veldig godt til møblene hennes i MALM-serien fra IKEA, seng og to kommoder i mellombrun.
Hun har også skrivebord som er beiset i samme mellombrune farge, og skap fra serien EFFEKTIV med mellombrunt skrog og hvite dører på veggen over skrivebordet og kommoden. Kombinasjonen er som bildet under, men fargen litt mørkere.

 Siden de fleste rommene skal pusses opp nå, satser vi på gjenbruk av møbler og gardiner så langt vi kan. Alle får nye rom, så nytt rom og ny veggfarge er forandring nok for oss akkurat nå. Så kan vi fornye tekstiler oa. om et par år når vi trenger forandring igjen. Etter en opptelling kom vi til at 13-åringen nå hadde fått nytt rom for 7.(!) gang regnet fra det første rommet hun fikk da hun flyttet ut av vårt soverom.... De første to i huset vi bodde til hun var 5, så et i leiligheten vi leide mens vi bygde her, og nå får hun "nytt" rom for 4. gang i dette huset. Det rommet hun har fått nå har hun hatt en gang før, og når alle har byttet denne gangen er vi faktisk tilbake til den romfordelingen jeg planla da huset ble tegnet!
Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails