torsdag 3. februar 2011

Sosiale medier har sosial samvittighet

Ukene etter 19. mai 2000, sitter som brent fast hos mange av oss som bodde i Kristiansand på det tidspunktet. Turområdet vårt, Baneheia, ble plutselig forandret fra en idyll til et sted få turte nærme seg. To jenter var brutalt mishandlet og drept. Det var først helt uvirkelig, som om vi var statister i en krim. Friheten vår var borte, vi voktet barna våre kontinuerlig. Det ble en vond og anderledes sommer det året. Det var som en klam hånd hadde lagt seg over hele byen. Jeg husker en ettermiddag My plutselig var borte. Hun var bare tre og et halvt år den gangen. Jeg husker panikken min og angsten da jeg oppdaget at hun var forsvunnet mens vi var ute i hagen. Vi lette i nabohagene uten å finne henne og hun svarte ikke når vi ropte. Heldigvis hadde hun bare gjemt seg oppe på en av naboenes veranda, og lekte "gjemsel" med oss. Lite visste vel hun om hva som raste gjennom våre hoder. Jeg behøver neppe beskrive lettelsen jeg følte da jeg fant henne...

I dag kom jeg over et innlegg om akkurat dette hos en av mine favorittbloggere Fru Fly. Her oppfordres alle bloggere til å være med på å bevise at "Sosiale medier har sosial samvittighet".

Hun skriver følgende:

"En herlig familie, de fem S'ene, har satt i gang noe som kan bli stort -og enda større med vår hjelp. Familien har engasjert seg i Stine Sofies Stiftelse som ble etablert i Grimstad etter "Baneheiadrapene" i Kristiansand 19.mai 2000 der Lena 10 år og Stine Sofie 8 år ble brutalt voldtatt og drept.

Grunnleggerne av stiftelsen er mor til Stine Sofie, Ada Sofie Austegard og Bente Bergseth.

Stiftelsen skal bekjempe voksnes vold og overgrep mot barn ved å forebygge og avdekke vold, ivareta det voldsutsatte barnet og dets pårørende, og styrke deres rettsikkerhet.

Dette er en av mine absolutte hjertesaker, noe jeg brenner for - og det er vi vel mange som gjør? Og det gjør virkelig de 5 S'ene, de arrangerer nemlig auksjon på Facebook 9. til 13.februar.
Hele familien er involvert og har en fantastisk entusiasme som det er umulig å ikke bli smittet av!
Alle inntektene går uavkortet til Stiftelsen, og det er her vi; du og jeg kommer inn i bildet!
For nå kan vi mobilisere og hjelpe til å gi auksjonen og Stiftelsen et løft med dugnad, vise at bloggere har slagkraft og at vi kan utrette noe viktig!

Med bloggdugnad kan vi:

1. Bli opplyst (se Stine Sofie Stiftelsens hjemmeside)
2. Bli engasjert (se kampanjen For barnas beste)
3. Donere gjenstander til den den store auksjonen på Facebook Kontakt initiativtakerne, de 5 S´ene på sssss.lilledesign@gmail.com hvis du har lyst å donere gjenstander (selvlaget eller kjøpt) til auksjonen,
eller Fru Fly frufrufly@gmail.com med ideèr eller forlag til bidrag.
4. Spre budskapet til media, venner, kjente og medbloggere! "

********

Nederst på dette innlegget hos Fru Fly kan du legge inn link hvis du vil delta i bloggedugnaden, og skrive et innlegg på bloggen din om Stiftelsen, auksjonen og bloggedugnaden.

Her jeg bor, er vi vant til at det er stort engasjement rund Stine Sofie Stiftelsen. Dette er en måte å spre budskapet om det viktige arbeidet til enda flere. 1. februar var det allerede kommet inn hele 150 flotte bidrag til auksjonen, så dette kan bli virkelig bra!1 kommentar:

SsSsS sa...

Tusen takk for bidraget - dette er uvurdelig <3

Related Posts with Thumbnails