lørdag 31. juli 2010

En hage i endringJentene har blitt så store nå, at det som har vært barnas del av hagen er moden for forandring. Jeg har stammet opp japanlønnen Acer palmatum 'Rubrum' og utvidet bedet under treet litt. Her har jeg plantet noen bunndekkere, og leter nå etter noen høyere hvite skyggetålende stauder som skal stå langs muren. Dette bedet er rett utenfor de store stuevinduene, så her må vi ha noen fine blomster å se på.


I hjørnet ved granhekken har sandkassen stått, der skal det nå bli et bed med et Magnoliatre med bunndekkere rundt. Foran ved blåbærbuskene sto et huske/klatrestativ i tre. Det var terrasse under klatredelen, så der er det steinmel/grus. Der husken hang er det sand. Istedet for å grave vekk alt dette, skal det planeres og legges fiberduk. Oppå kommer det pallekarmbed, kanskje med naturgrus rundt? 


Det første vi skal gjøre er å lage en sti med heller og brostein fra trappen opp i dennen delen, og ut gjennom åpningen i hekken. Ungene går gjerne denne veien ut hvis de ikke har med sykkel. Før ga det seg selv hvor man skulle gå, mellom sandkassen og stativet, nå kommer det bunndekkeplanter langs deler av dette og da er det fint å markere gangveien.


Stien skal lages med to 30x30 betongheller ved siden av hverandre, og en rad med gatestein på hver side.


Steinene har vi hatt med oss fra det forrige huset, og de har ligget i hauger rundt huset i påvente av et passelig prosjekt å bruke dem i. Jentene har brukt dem til å stable oppå hverandre som hinderstøtter(!) når de har laget sprangbaner i hagen. Jeg kom til at stien blir ca 5 meter lang, så da trenger vi ca 100 stein. Når jeg samlet sammen alt har vi faktisk 123 stein, så det burde holde greit. Nå gjelder det bare å få gravd vekk alt gresset, så er vi nok snart(?) igang... 

2 kommentarer:

Line fra huset på landet sa...

Hei du gode:) Så vakker japalønn! Helt skjønn farge det der. Ønsker meg.
Ja, kan jo være noe å tenke på å gjøre noe med lekeplassen til barna når de blir for store. Vi har noen år igjen der for minstemor ivertfall. Hoho..jeg vet hva som står høyest på ønskelisten hos min kjære ivertfall: basseng!
Det er ivertfall spennende å forandre litt i hagen etter noen år tenker jeg. Lage litt nytt, flytte litt planter osv.

Så koselig at du kom innom meg igjen. Flink er du!
God helgeklem fra Line

Lev Livet Lett Lokki sa...

Lykke til med prosjektet - det blir helt sikkert kjempefint!! Det er så koselig med stier - og når du har slik flott sten også, ja da blir det storveis!!
Ønsker deg herlige augustdager!
Klem Lokki

Related Posts with Thumbnails