tirsdag 6. juli 2010

HDR-bilder...

...kan bli fantastisk fine! Jeg har akkurat fått et nytt verktøy i kveld, og måtte selvølgelig leke meg litt. Vi har ikke stativ til kameraet ennå (men nå klatrer det raskt opp på toppen av ønskelisten min!), så bildene er egentlig ikke skarpe nok til å bruke til dette. Det blir mer for å kunne se tilbake på det første forsøket i ettertid...



Bildet er tatt ut av vinduet på hotellet vi bodde på i Gøteborg i forrige uke. Det er tatt i RAW-format, så jeg har bare endret eksponeringen med 2 og -2 på originalbildet.



Noen av effektene har jeg brukt veldig mye av, for å se hva som skjer med bildet. I en av artiklene jeg leste om HDR-bilder før jeg prøvde, så var det satt spørsmålstegn ved om dette er Kitsch eller Kunst. Jeg valgte å gå for Kitsch i dette bildet, nettopp fordi jeg har brukt mye effekter. Litt artig ble det jo ;)

2 kommentarer:

Lev Livet Lett Lokki sa...

SÅ lekkert!!
Det der må jeg sette meg inn i for det ga knallfine effekter!!
Gratulerer med vel overstått bryllupsdag til dere også - så moro a gitt :))
Du har så mange vakre innlegg - hattene var kanon og din hverdagslykke deler jeg - akk ja - livet er herlig :))
Ønsker deg en vidunderlig sommer videre!
Varm klem fra Lokki

Lin K sa...

Takk for vakre ord Lokki:))

Jeg har brukt Canons program ZoomBrowser EX til å endre eksponeringen på bildet, og Photomatix Pro til å lage HDR-bildet. Enkle programmer å benytte begge to, men det tar nok litt tid å få inn "feelingen" med alle justeringsmulighetene. Kan få til mye artig, men utgangspunktet bør være litt bedre enn det bildet jeg lekte med... Lavest mulig ISOverdi når bildet tas, + stativ - er nok helt nødvendig for å få noe som tåler litt størrelse :)

Related Posts with Thumbnails