lørdag 14. november 2009

Hyttekjøkken




Kjøkkenet på hytta er Liljestad fra IKEA. Dører og skuffefronter er i mørkbeiset heltre eik. Benkeplatene er også heltre eik, som er beiset i samme farge som dørene. Siden kjøkkenet er åpent, har vi valgt å ha integrert kjøl/frys og oppvaskmaskin. Stekeovnen er i svart, det samme er håndtakene. Jeg har tegnet en grueløsning til komfyren, for å bedre avsuget fra ventilatoren og hindre spredning av fettos ut i rommet. Det har fungert veldig bra! Rundt grua har vi kledd med heltre eikebord, samme som er lagt på gulvet, Boen massiv eik antique. Flisene i grua har samme mønster og farger som gulvene i våtrommene, for å ha en sammenheng mellom rommene. Vi valgte induksjonsovn på grunn av sikkerheten. Ingen krise om jeg skulle ha glemt å slå av en plate før vi går ut på tur :o)



Lampen på kjøkkenet er gjenbruk. Dette var en gang en mørkegrønn lysekrone med lysegrønne prikker (var faktisk ikke like ille som det høres ut...). Denne har handymannen sprayet med svart lakk, og så har den fått lysmansjetter fra interiørbutikken. Jeg har også kjøpt naturfargede lampeskjermer til den, så vi kan forandre utseende ganske betydelig på en enkel måte hvis vi har lyst. Foreløpig synes jeg den er fin som den er!




Over kjøkkenet er det en åpen hems, vi så ikke behovet for å ha stor takhøyde i denne delen av rommet. Takhøyden her er den halve av det høyeste i stuen, og gir en koselig og mer "intim" stemning rundt spisebordet. På hemsen over er det planlagt å lage en lese/kosekrok etterhvert.



Trappen var tegnet inn langs den ene veggen i stuen, men jeg synes det var sløsing med veggplass å bruke en hel vegg til trapp. Nå er det under en halv kvadratmeter gulvplass i første etasje som brukes kun av trappen, siden den øverste delen er over oppvaskmaskinen. Den lille veggbiten vi har satt opp skjuler også effektivt oppvasken når vi sitter i stuen :o)

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails