søndag 31. oktober 2010

Happy Halloween!

Her har det jammen blitt noen skritt fram og tilbake til døra i kveld! Over 80 barn har vært innom oss i kveld, både hekser, prinsesser, vampyrer, varulver og vandrende skjeletter ;) Nå sitter 5 av dem lett utslitt, med godtebollene foran seg og ser på film. Jeg tør ikke tenke på hvilke mengder med sukker som fortæres i løpet av denne dagen - og så skole i morgen... Trøsten får være at de har gått ganske mange skritt i kveld de også ;)


Tia og jeg har ihvertfall kost oss i formiddag, med å skjære ut gresskarlykt. Det var ganske mye jobb å få ut all innmaten, den var litt hardere i konsistens enn vi trodde. Med en kraftig "iskuleskje" gikk det da til slutt, og Tia var veldig fornøyd med resultatet.

Det jeg har vært mest fornøyd med i kveld, er faktisk at de aller, aller fleste av ungene er veldig høflige! Det er både tusen takk og ha det bra, og det setter jeg veldig pris på. Jeg må likevel innrømme at jeg synes julebukk er en mye koseligere tradisjon, da får man i det minste høre en fin sang når man åpner døren ;) Men, noen ganger må man imidlertid la den neste generasjonen få lage sine egen tradisjoner, selv om man ikke er helt begeistret for den selv. Da er det like greit å sette ut lyktene på trappen, slik at ungene lærer seg hvor de skal gå, og hvem som skal få slippe besøk ;) 


torsdag 28. oktober 2010

Sminkeplass - det ferdige resultatet!




Nå er sminkeplassen ferdig, og My er veldig fornøyd med resultatet :) Vi har brukt Tranby speil, Kvart vegglamper, Ribba bildehylle og Stenstorp kjøkkenhylle. Alt fra IKEA. Jeg hadde som sagt veldig flaks, siden jeg glemte å måle hvor mye plass hun hadde mellom skrivebord og kommode før vi dro av sted, men det gikk akkurat med den 60 cm brede hyllen vi kom hjem med! Hyllen er 25 cm dyp og stor nok til å støtte albuene på, noe som var ett av kravene hennes. Skapene på rommet er mellombrune med hvite dører, og dører, lister og bilderammer er også hvite - så det hvite passer litt bedre inn i helheten på rommet enn det som er synlig på disse bildene.



Til å sitte på har hun fått en av to krakker som tilhører et soveromsmøblement jeg har arvet etter mine besteforeldre. Det er møbler som ble laget til dem da de giftet seg, så de har selvfølgelig stor affeksjonsverdi for oss. Resten av møblene er hvite, så denne krakken blir nok også hvit igjen etterhvert. Hun var nå klar for å bytte ut de limegrønne gardinene hun hadde med fra det forrige rommet sitt, så vi har kjøpt dongeristoff på Stoff og Stil til nye gardiner. Når de blir ferdige, kommer vi nok til å trekke om setet på krakken også :)

mandag 25. oktober 2010

NIB-utfordring!


HEI PÅ DEG! 
NIB har denne måneden presentert alle bidragsyterne bak bloggen sin, og gitt alle interørbloggerne en utfordring om å lage et innlegg om seg selv på bloggen for å si hei til leserne! Siden jeg for tiden er veldig inspirert av Pippis motto, kunne jeg ikke la være å ta denne utfordringen ;)


JEG...
... bor på Sørlandet, er mamma til to flotte jenter: fjortisen My og lillegullet Tia. Sammen med mannen i mitt liv, som går under det svært betegnende navnet Handymannen her på bloggen, planlegges og gjennomføres det stadig prosjekter. Jeg har tegnet planløsninger og innredet rom siden jeg gikk på barneskolen, og synes fremdeles det er like gøy! Vi pusser opp huset og bygger hytte, og mitt hovedansvar er planlegging og jakten på alt vi trenger for å gjennomføre det, mens Handymannen står for mesteparten av snekkerarbeidet. Jeg tenker planløsning like mye inne som ute, så mye tid går også med til å planlegge og lage nye rom i hagen.

INSPIRASJON...
...finner jeg hos andre bloggere, i interiørmagasiner, bøker, i butikker og på messer. Jeg er alltid på jakt etter praktiske løsninger, så jeg studerer alle hus jeg besøker for å se om de har funnet på noe lurt!

MIN FAVORITT...
...klarer jeg ikke velge ut, jeg har mange! Det viktigste er at det har en form som tiltaler meg, jeg kan rett og slett bli "forelsket" i gjenstander på bakgrunn av form og tekstur. Jeg er like glad i de slitte arvemøblene etter besteforeldrene mine, som i nyinnkjøpte renlinjede møbler i hvit høyglans. Eller formene på Barometerlampen fra IKEA. Blir jeg forelsket, så blir jeg forelsket - og interiørmessig blir det rett og slett Polygami... 


DRØMMEHJEMMET...
...kan se ut på flere forskjellige måter... Jeg er veldig glad i renlinjet Funkis og betong, fylt med en mix av moderne møbler og gamle arvestykker. Ja, gjerne! Men, jeg er oppvokst i hus fra 30-tallet med brede lister, takrosetter og doble dører og høyt under taket, og det er jo så utrolig fint! Da er det kanskje ikke så overraskende at huset vi bygde for åtte år siden har både klassiske og moderne elementer i seg...   


UØNSKET...
...er en vanskelig merkelapp. Jeg kan si at jeg fremdeles er ganske lei av syrelutet furu som vi fylte opp huset med på 90-tallet. Jeg er også så gammel at jeg ikke helt klarer å se skjønnheten i mye av 70-tallsstilen ennå. Men, enkeltgjenstander som har gode former og bærer med seg minner fra barndommen - det er jeg helt klart åpen for. En helt rendyrket stil, kan jeg kanskje si er uønsket  - det er nødvendig med litt kontraster og overraskelser!

DRØMMEDAGEN...
...er en klar høst- eller vinterdag. En skitur eller fottur på fjellet, som ikke er lenger enn at alle fremdeles er fornøyde når vi kommer tilbake på hytta. Krølle seg opp i skinnfellen i stolen foran ovnen og se på flammene - med en kopp varm kakao. Lage en god middag sammen med min kjære og nyte god mat og drikke sammen med familie og gode venner til langt på kveld...


DET BRENNER...
...og barna er reddet ut. Har jeg mulighet ville jeg hatt med album, harddisker med foto/videoopptak av barna, bunadene og helst all kunst fra veggene. Er det for mye å be om arvemøblene også...???

GODFØLELSEN...
...er der når jeg har krøllet meg opp i sofaen med en kopp grønn te med honning, kveldens treningsøkt er unnagjort, jentene er gode venner, stearinlysene på bordet er tent, peisen knitrer og min kjære sender meg et varmt smil... Lykke :)


Har du tatt utfordringen? Legg gjerne igjen en kommentar, så jeg kan komme og hilse på deg også :)

søndag 24. oktober 2010

Legging av tulipaner - Purple Prince

I dag har jeg drevet med konfirmasjonsforberedelser! Noen ting tar lenger tid enn andre, og jeg begynte allerede i vår å forberede utendørsblomstringen til neste års konfirmasjon. Den er helt i slutten av april, så det er ikke mulig å bruke sommerblomster. Derfor må jeg ty til løk for å få noe som gjør litt ut av seg på utsiden.


Langs innkjørselen har vi tre felt med lavendel. Det er ikke mye annet enn grå tørre pinner i april, så derfor har jeg valgt å legge to felt med tulipanen 'Purple Prince' i mellomrommene mellom disse. Jeg håper selvølgelig de er på sitt aller fineste akkurat den dagen vi fyller huset med gjester, men det er det værforholdene til våren som vil avgjøre. Nå har jeg gjort det jeg kan, så vil tiden vise hvordan resultatet blir :) 

fredag 22. oktober 2010

Sminkeplass til fjortisen - alternativ bruk av IKEA-artikler...

I dag har jeg hatt en av de bedre IKEA-opplevelsene på lenge. Jeg tror nesten at "alle" har tenkt at alle andre er på IKEA disse første dagene, slik at folk holder seg borte! I går var det omtrent snøstorm her, så da er det ikke så rart at mange valgte å bli hjemme. Dermed trodde vi trøkket skulle være desto større i dag. Mulig det var fordi vi var der tidlig (10.30-12.30), men det var ikke engang kø i kassene da vi skulle ut - så det gikk mye bedre enn jeg hadde forventet :)

Dagens mål var å finne det vi trengte for å lage en sminkeplass på rommet til fjortisen. For første gang reiste vi på IKEA uten å ha liste med artikkelnr klare, og det var i grunnen ganske gøy! Jentene var mye mer opptatt enn meg av å gå innom alle de ulike rommene de har innredet, så håpet for fremtidige "koseturer" til IKEA med jentene (uten Handymannen!!!) steg betraktelig i dag. Jeg hadde (mot normalt) reist av gårde uten å måle opp plassen hun hadde til rådighet - mellom skrivebordet og en kommode - men trøstet oss med at nå kunne vi faktisk kjøre tilbake og bytte hvis det ikke passet!



Vi endte med sammensettingen vist over - et speil, en bildelist og en kjøkkenhylle... Jeg sa vi ikke trengte å skru opp krokene under, hvis hun ikke likte de, men fikk bare tørt til svar at "De er jo helt supre å henge smykker og armbånd på, så de må jo seff være der!" Og det har hun jo helt rett i :) Sammen med en krakk fra soveromsmøblementet jeg har arvet fra min mormor, tror jeg nok dette blir en fin sminkeplass. Det vil frigjøre minst et kvarter på badet om morgenen, så det kommer alle til gode ;) Da vi kom hjem løp jeg opp og målte plassen, og vi kunne få max 63 cm mellom bord og kommode - hyllen var 60 cm... ;) Lov å ha litt flaks av og til!

På tur til IKEA Sørlandet!

Ja, i dag skal jeg altså det jeg hadde bestemt meg for IKKE å gjøre. IKEA Sørlandet åpnet i går, og jeg skulle IHVERTFALL vente minst en uke før jeg tok turen bort dit. Jeg HATER å stå i lange køer - eller gå i kø for den saks skyld. Derfor er jeg ganske usikker på om det er noe lurt i det hele tatt det vi gir oss ut på nå...




Men, hva gjør man ikke for barna?!? Det var nemlig eldstejenta som ønsket seg tur til IKEA, med innkjøp til "sminkeplass" på soverommet, i fødselsdagspresang. Siden det er planleggingsdag og skolefri her i dag, så var det ikke lett å si nei... De forventer 35 000 besøkende i løpet av de tre første dagene, så vi blir neppe alene! Jeg tror barna nesten får feriefølelse av å reise på IKEA, siden det alltid er lagt inn minst ett besøk der hver ferie i inn- OG utland - eller ved helgevisitter til venner og familie østover for den saks skyld. Så at det er helt naturlig for dem å tilbringe dagen der når det er en fridag fra skolen, det må jeg vel strengt tatt ta skylden for selv ;) 




torsdag 21. oktober 2010

Skriften på veggen...



Noen ganger må man minne seg selv på at det ikke er farlig å kaste seg ut i noe nytt. Jeg synes Astrid Lindgren viste oss det på en veldig fin måte gjennom Pippis sitat. Vi kan vel alle trenge litt Pippi Power i hverdagen noen ganger :)

tirsdag 19. oktober 2010

Bokser til vaskemiddel - fra Mias Interiør




Jeg har jaktet på bokser til vaskemiddel en tid nå, og når har jeg funnet to varianter som jeg må få sett nærmere på. Disse boksene selges hos Mias Interiør hvor jeg har handlet mye fint før også.



Og denne sinkskjeen til vaskemiddelet er jo bare prikken over I'en :)

Jeg fant også bilde av to fine bokser hos Christine med den fine bloggen Harmonisk Lykke. De hadde hun kjøpt på Bohus.

Jeg få ta meg en tur og se på begge variantene, men ut ifra bildene så har jeg en nokså klar favoritt!

mandag 18. oktober 2010

Interiørstrikking...




Fremdeles i strikkemodus - så jeg falt selvfølgelig pladask for disse vasene fra danske Ferm Living. Det ga meg et par idéer til julepresanger også gitt... :)


søndag 17. oktober 2010

Strikkeplagg til mor



Jeg har helt dilla på strikkeplagg på denne årstiden, men siden jeg holder på å strikke til andre - må jeg nok pent kjøpe ferdige plagg til meg selv. Det er alltid deilig å dra på seg gode strikkejakker og -gensere om høsten, så når utvalget er så stort som i høst, må man jo benytte sjansen til å sikre seg noen flere ;)  Jeg falt for denne genseren fra Lindex, som fikk lov til å bli med meg hjem sammen med en lang lysgrå strikkejakke. Nå er jeg klar for "høstmys" :) 

lørdag 16. oktober 2010

Innredning av film/ungdomsrom - tapeter fra Couture Déco



I jakten på tapet til vinterens prosjekt, kom jeg i dag over det amerikanske firmaet Couture Déco. De har blant annet en del Trompe-l'oeil-tapeter. Siden jeg er i strikkemodus for tiden, likte jeg veldig godt denne ribbestrikkede utgaven!


Jeg har sett noen tapeter med betongmønster på ulike blogger i det siste. Denne med murstein synes jeg også ga noe av det samme industrielle uttrykket, men kanksje mere rustikt en betongens råhet.   


Utgaven i polstret Lin var utrolig delikat, men den passer kanskje bedre på et soverom?


Eller hva med denne i skinn? Den ligner litt på en av City Life tapetene fra Storeys synes jeg. Til det rommet vi har begynt på nå, vil jeg nok si at murstein eller strikkevegg er det som hadde passet best. Prisen var det heller ikke så mye å si på - mursteinstapeten koster $59 pr rull (10x0,53m) og bare $9,9 i frakt Worldwide!

fredag 15. oktober 2010

Juleforberedelser i oktober...

Vanligvis har jeg 1. november som grense for når jeg begynner med juleforberedelsene. Da er det innkjøp av ting til adventskalenderen jeg starter med. I år måtte jeg begynne litt tidligere, siden jeg plutselig fant ut at jeg skulle lage noe selv...


Jeg strikket noen som var nesten like i fjor, bare uten de to nederste radene med perler. Det var etter et mønster fra Husfliden på "Muffedisser fra Øvre Ramse" i rødt med gyldne perler. Det er kopier av pulsvarmere brukt til gamle Åmlibunader, og er dermed "lov" å bruke til bunaden vår. De ble tidligere brukt hvis skjorta var for kort på armene, eller slitt i kantene på mansjetten. Jeg synes det er godt og varmt å ha på hvis man har bunad på en kjølig dag. Pynter litt gjør de også! På de jeg strikker i år er det litt flere perler, og så har jeg byttet farger fordi den knall røde ikke passet så fint til oppluten på den bunaden mottakeren har. Det er en variant i svart også - da til herre, men jeg har valgt å bruke koksgrå i stedet for å gjøre det litt mindre hardt mot den hvite skjorta. Det gikk mye fortere å strikke i år enn i fjor (sikkert fordi det er mer ledig tid i oktober enn det var i desember) så det er jammen mulig det blir flere par før jul. Jeg har ikke klart å bestemme meg for hvilke farger jeg skal ha til min egen bunad, så da er det greit å prøve ut et par varianter til så kanskje jeg får en favoritt?

fredag 8. oktober 2010

Høstferie på hytta - fotodag ved fossen

Vi har hatt noen fine dager på hytta denne høstferien. Mye regn medførte mange innedager med brettspill og Guitar Hero. Tirsdag var vi hjemme så jentene kunne få med seg ukas sprangtrening siden det er stevne i morgen. Onsdag kom det store nedbørsmengder på fjellet, som så mange andre steder her sør. Da solen endelig skinte fra skyfri himmel torsdag morgen, var alle enige om at vi måtte komme oss ut!


Vi gikk bort til de gamle demningene ved vannet i hyttefeltet. De er ikke lenger i bruk, men ble tidligere brukt ved tømmerfløting fra skogområdene rundt. Det skyet litt til utover dagen, og fotomessig er jo ikke det noen ulempe...





Jeg synes det er mest spennende å ta bilde av byggverk i ulike former - som disse gamle steinkonstruksjonene. Alle fire synes det er gøy å leke seg med kameraet, så her følger noen av de andres bilder:



Lillegull har fanget det silkemyke vannet der det tipper over kanten på demningen, og hvordan det blir "ruglete" med en gang det møter fjellet under.



Handymannen liker å eksperimentere med lang lukketid, det gir veldig spesiell effekt med vann i fart. Nesten som tåke...



...mens Fjortisen er veldig flink til å fange øyeblikket.



Ser du forresten "fisken" hun har fanget her?




Og her har hun jammet fanget en annen "fisk" også ;) Vi hadde en flott dag på fjellet, og nå har vi massevis av bilder å jobbe videre med en regnværskveld eller ti. Alle bildene her er uredigerte, det blir spennende å se hva vi kan få ut av de når vi har lekt litt videre med dem :)

tirsdag 5. oktober 2010

Innredning av film-/ungdomsrom - valg av gulv




Rommet vil holder på med ligger vegg-i-vegg med stua, så gulvet der inne må harmonere med gulvet vi har lagt i stue/spisestue/kjøkken. Der har vi brukt en beiset eikeparkett fra Boen. Gulvet er mye varmere og mørkere enn vanlig eik. Det er ikke mulig å skaffe mer av samme type, så da står valget mellom et som er mest mulig likt og et som er ulikt, men passer sammen i fargen. Gulvet over heter Eik Antikk og leveres av Gulvnett.no, og gulvet under er Eik Dark Umbria fra Bygg 24.no.



Begge ser veldig fine ut på bilder, men jeg tror nok vi må finne et vi kan se i virkeligheten før vi bestemmer oss. Det blir nok en runde eller tre på byggevarehusene før kan ta en endelig avgjørelse...

fredag 1. oktober 2010

Kontraster i interiøret

Anette med den herlige bloggen Anettes Hus, kom med en utfordring for et par dager siden om vi brukte kontraster i hjemmet. Jeg hadde akkurat laget ny header på bloggen, og et blikk på den var vel nok til at jeg innså at det er mer kontraster enn ton-i-ton her i huset! Det siste året har de fleste lys-beige veggene blitt hvite, og flere av rommene har fått en eller to vegger i mellomgrå N5000 eller Mørk Aubergine. Handymannen var ikke overbegeistret over at enda flere av rommene skulle ha hvite vegger, men det ble godtatt siden en del også skulle bli mørkere.

Jeg synes kontraster gjør at ting fremheves på en vakker måte, de hvite profilerte listene synes mye bedre mot en mørkere vegg. Silken i putene blir enda blankere mot et grovere stoff eller pels. Som i settekassen, fremheves tapeten av det grovere treverket.

Blogger er ikke helt samarbeidsvillig i dag, så jeg får ikke lastet opp bilder, headeren får tale for seg selv ;)

Jeg vil også ønske Ingunn med den vakre bloggen I Døsset velkommen som følger av bloggen min!


Related Posts with Thumbnails