mandag 3. mai 2010

"Alle andre har, mamma!"

Noen ganger blir jeg overrasket over hvor sterk påvirkningen blant ungene er, hva som er "in" og som "alle" skal ha :) Jeg hadde en periode i tenårene hvor det var viktigere og være annerledes enn  å passe inn, og på en måte har jeg beholdt litt av denne tankegangen senere også. Vi synes det er morsommere å ha løsninger som er annerledes enn det som er vanlig, framfor å ha det likt til andre.Jeg husker selvfølgelig veldig godt hvordan det var på barneskolen og første året på ungdomsskolen. Det viktigste var å ha det "alle andre" har... Nå har jeg to som er i den alderen, og ser hvordan de blir revet med :) Onepiece dressene har tatt helt av hos oss, eller Daffedress som en av leverandørene kaller det. Det er mange forskjellige leverandører til forskjellige priser, og på barneskolen er det stort sett bare de som har "ekte Onepiece" som bryr seg om hvor de er fra. De andre er stort sett veldig fornøyd med at de har fått en. Prisene varierer fra 500,- til rundt 2000,-. Fjortisen fikk skaffet seg en før påskeferien, som hun kunne "bo" i på hytta. Lillegull har ikke fått ennå, men det ryktes at man kan skrive seg på venteliste (!) i en butikk i nærheten, så da får vi se om ikke hun også får seg en etterhvert.
Det siste "in-plagget" på ungdomsskolen/videregående i området her, er jakker som ligner styggelig på det vi gikk rundt i på slutten av 80-/begynnelsen av 90-tallet. Jeg husker jeg hadde en Helly-Hansen-jakke i blått og hvitt med neongul hette. Denne gangen er det en kopi som har tatt helt av, Sailorjakken fra Cubus. Prisen blir dermed redusert til under 1/5-del, så da blir det lettere å anskaffe for flere. Det er da selvfølgelig en jakke uten tekniske funksjoner, men det er ikke det som betyr noe for fjortisene uansett. Jeg fikk heldigvis tak i en i går, så da vet jeg ihvertfall at jeg får henne til å gå med jakke hvis det blir kaldt på 17. mai i år. Da er både mor og datter fornøyd ;)

 

1 kommentar:

-Mia- sa...

Huff, gruer meg nesten litt til barna blir så store jeg.. :-) Men godt det finnes alternativer da, for en onepiece til 2000 er jammen drøyt! :-) Ha en fin dag, koselig med mail fra deg, og de fine kommentarene du legger igjen hos meg! Klem

Related Posts with Thumbnails