onsdag 5. mai 2010

Bunaden er snart ferdig!Nå er opplut og stakk ferdig montert av min supersnille mor, så da må jeg skynde meg og få sydd ferdig forkleet så har jeg ny bunad til 17. mai! Det er så utrolig mange valgmuligheter til Åmlibunaden, så jeg er glad mye av det nå er på plass. Jeg er ikke helt i mål ennå med sølvet, men jeg få låne en beltespenne og en sølje som lillegull skal ha til sin neste bunad. Da har jeg litt tid før jul til å bestemme meg for hva jeg vil ha på  min egen.
 


Beltespenne er en av de tingene jeg ikke har klart å velge ennå. Den øverste, i filigran ,er den vanligste - som regel i sølv og ikke forgylt. Den nederste er en helt annen type, som det finnes 10-talls ulike varianter av. Det er så mange fine, at jeg synes det er veldig vanskelig å velge!Sølje synes jeg var mye enklere å bestemme seg for, jeg falt for den store Rosesøljen første gang jeg så den. Jeg tror jeg rett og slett må la være å studere søljer, så jeg kan holde meg til førstevalget ;)
De siste årene har det kommet mange ulike silketørkle til å knyte i halsen. Der er det veeeeeldig mange ulike, så jeg har bestemt meg for å utsette innkjøpet til jeg møter "det rette". Nå har jeg stoffrester fra oppluten i veska, så jeg får gå innom og kikke igjennom bunkene av og til. Hvilke de har inne varierer nemlig, så det er ikke sikkert jeg har sett "mitt" tørkle ennå ;)  I tillegg kan man nå få Wienersjal til å ha over skuldrene hvis det er litt kjølig, og her er det også et utall varianter. Så, selvom jeg nå er ferdig med selve bunaden, har jeg fremdeles litt å tenke på.... 

2 kommentarer:

janne sa...

Hei!
Så flott at du har sydd bunad. Jeg holder også på og har sydd blusen hel ferdig og nå knyter jeg frynser på forkledet. Det ble Skjeggedal. Har du vevd beltet selv eller kjøpt det?

Linnette i SkippertaksHuset sa...

Hei!

En bekjent av noen venner av oss har sydd både skjorte og vevet beltet. Er ikke helt fornøyd med beltet, for det er ganske ujevnt i størrelsen. Har lurt på å melde meg på kurs og veve et selv etter hvert!

Related Posts with Thumbnails