mandag 31. mai 2010

Nytt til sengen



Da vi pusset opp soverom til jentene i vinter, fikk de nytt sengetøy i flanell som passet med fargen i de nye rommene. Det begynte å bli for varmt for flanell, så jeg begynte å kikke etter sengetøy i sateng i stedet. Etter å ha trålet flere butikker uten å finne noe i riktig farger, kikket jeg gjennom en tilbudskurv utenfor Princess. Der fant jeg sengetøy til 99,- og 119,- i de helt riktige fargene. Fine satengsett nedsatt med mange hundre kroner. Røverkjøp som dette gjør meg alltid fornøyd ;)



Lillegull fikk hvitt med striper i lilla som passet hennes lilla og hvite rom. Fjortisen fikk stripet og rutet i hvit og lyseblått til hennes lyseblå rom. De var kjempefornøyd begge to heldigvis. Fint med litt avveksling til hestedynetrekkene synes jeg :)

lørdag 29. mai 2010

Le Creuset


Jeg er oppvokst med den oransje Le Creuset gryten til mormor. Den gir meg en følelse av tradisjon og hjemmelaget mat hver gang jeg ser den. Jeg har alltid drømt om å ha en egen en gang, men nå kommer den i så mange farger at det kan bli litt vanskelig å bestemme seg :)



Nå kommer den også i lilla, men foreløpig bare i noen av størrelsene.


Noen av stentøysproduktene kommer også i to ulike lillafarger som passer sammen med grytene. 


Jeg er jo veldig glad i turkis, men akkurat gryten synes jeg var finere i lilla.


Denne pasta- og salatbollen derimot kunne jeg gjerne hatt i turkis. Hmmm, vanskelige valg ;)


torsdag 27. mai 2010

Hestekrefter



I vår familie er hestekrefter en stor interesse. Enten med to hjul eller med fire bein. Far foretrekker nok helst å sitte på motorsykkelen. I år var lillegullet blitt så stor at hun forlangte å få prøve å sitte på med motorsykkelen hun også. Det har vært forbeholdt fjortisen tidligere, men nå har hun visst fått konkurranse om plassen!


Fjortisen vår bruker mesteparten av tiden sin på denne hesten akkurat nå. Den er bare fire år, og hun skal trene den opp i sprang. En stor og spennende utfordring, som hun synes er helt topp!




Jeg må innrømme at jeg var veldig spent hvordan det ville gå, den hadde bare hoppet hinder på bane et par ganger før hun begynte med den. Her er de på andre sprangtrening, og det ser veldig lovende ut! Litt uvant for rytteren med så lave hindere igjen, men akkurat nå er hovedfokuset på hesten så da er det bare å begynne fra "bunnen" igjen :)



Også har vi lillegulls favoritt da, akkurat passe stor (eller liten) til henne. Har litt mye fart i seg når det er sprangstevner ennå, men i dressur er de blitt kjempeflinke. Her er de klar til æresrunde etter premieutdeling i siste dressurstevne.


  En flott 2. plass. Synes ponnien ser litt fonøyd ut hun også ;)

mandag 24. mai 2010

Keep Calm...

Da jeg begynte å lese interiørblogger for noen år siden, var det en ting som gikk igjen ofte. Uansett om det var engelske, danske, svenske eller norske bloggere, var det ofte man så den samme plakaten på veggen. Jeg ble ganske fascinert av den, kanskje på grunn av at militæret har vært en del av livet vårt i mange år og vi allerede har en del gjenstander knyttet til militæret på veggen. Det var plakaten "Keep Calm and Carry on" som skal ha vært brukt som motivasjon under 2. verdenskrig.



Dette er det selvfølgelig andre som har tatt tak i, og videreutviklet, så man kan nå få "Keep Calm" plakater i uendelig antall farger og varianter!


Originalen passer fremdeles hos oss, like godt i en barnefamilie som i forsvaret var min tanke første gang jeg så den. I tillegg vil jeg si at "Keep Calm and Dream on" passer godt på meg.



"Keep Calm and Ride on" passer vel på resten av familien - Handymannens burde selvfølgelig hatt en motorsykke i stedet for hest, men ordtaket er jo det samme ;) Hvilken passer best for deg?

lørdag 22. mai 2010

Blomstring i mai


Det har vært kaldt denne våren, og en del av blomstringen er senere enn normalt hos oss. Rhododenronene pleier å blomstre til 17. mai, men de kom først igang i går - etter først mye regn 16. mai og mye varme 18. mai.  


Perleblomstene er nye i år, kjøpt i potte og plantet ut for et par uker siden. Jeg håper de blomstrer i begynnelsen av mai neste år - til konfirmasjonen...



Det er nesten helt slutt på narscissblomstringen her, og det er igrunnen bare greit siden jeg ikke er spesielt glad i gult. Det er foreløpig bare gule tête a tête i bedet, fordi jeg alltid kjøper inn det til påske. Jeg har ennå tilgode å klare å få plantet løk på høsten, så her er det bare ferdig drevne løk kjøpt på våren... Til høsten håper jeg å få lagt noen pinselinjer også.  


Primulablomstringen er på hell nå. Auriklene burde også ha vært i gang, men jeg er redd de ikke har klart seg gjennom denne vinteren. Det må nok litt supplering til der snart!


torsdag 20. mai 2010

Det går fremover!



Nå er Handymannen ferdig med å sette opp alle flisene, og i gang med å fuge. Det som ikke er flislagt skal males hvitt. Når veggene er klare, skal gulvet få en ny omgang med beis.


Fra toppen av espaljeveggen skal det gå en bjelke over til pipen. Foran den lave delen av muren til venstre her, kommer det en trapp opp til kjøkkenhagen som ligger rett bak muren. Det kommer også en bjelke opp langs muren på høyre side av denne trappen - slik at det blir en "døråpning" inn til kjøkkenhagen. En bjelke legges oppå muren, og så skal det et espalje mellom de to bjelkene som kommer over muren. Bak muren er planen å plante sukkererter, et av de få ønskene Handymannen har kommet med når det gjelder planter - så da må det helt klart prioriteres. Kanskje jeg rett og slett skal så noen bak der ganske snart, så han blir nødt til å lage espaljeet til meg ;)  

tirsdag 18. mai 2010

Ivorilla GasCase



Jeg synes de fleste kofferter er veldig kjedelige. Denne trillekofferten derimot, som er en variant av Jerry-kannen, synes jeg er veldig morsom.


Jeg liker gjenstander som kan få meg i godt humør, og det gjør Ivorillas GasCase :)


Den største utfordringen med dette produktet er nok å bestemme seg for farge ;)

søndag 16. mai 2010

Kjølig 17. mai-vær

Det kan se ut til å bli en kjølig 17. mai i år også. Jeg er en smule spent på hvordan akkurat DET vil være med den nye bunaden. Det er jo så kaldt for tiden at jeg lurer på om jeg må hente ned igjen vintertøyet... Husfliden har kommet med Snørestøvel til kr 1595,-, det er kanskje ikke så kaldt at vi trenger det på 17. mai, men for oss som bruker bunad på julaften er det en god nyhet!


Heldigvis har jeg strømpene som hører til bunaden - røde, hjemmestikkede strømper i ull. De kan nok være gode å ha nå som gradestokken så vidt kryper opp på den røde siden av skalaen.


Jeg kommer nok til å være misunnelig på alle de som har jakken til bunaden, eller trøye som det egentlig heter. Jeg har en drøm om å skaffe meg det etterhvert også, men det er noen andre bunader som må gjøres ferdig først tror jeg ;) Jeg har kjøpt en langarmet hvit trøye i ull/silke, som forhåpentligvis luner litt. Blir det for kaldt, kommer jeg til å hente fram capen fra den forrige bunaden. Så får "Bunadspolitiet" mene hva de vil. Den er i svart brokade, akkurat som forkleet jeg har til min bunad (jeg valgte ikke det hvite i lin som er vist på bildet over, fordi det er krøllete før man kommer til byen...) så cape og forkle passer fint sammen.... Og jeg er sikker på at i den tiden man brukte de plaggene bunaden er basert på, så tok man på det man hadde for å holde varmen! Ønsker deg en riktig god - og varm - 17. mai feiring!

lørdag 15. mai 2010

Work in progress...

Nå er Handymannen endelig i gang med flisleggingen av murene ved utepeisen!



Jeg tror det blir riktig bra. Bare synd at det plaskregner her akkurat nå, så det er en liten pause i arbeidet. Får håpe på oppholdsvær i morgen, så det kanskje er klart til 17. mai :)))

onsdag 12. mai 2010

Chill Norway



Jeg er en smule lei av mine lett slitne velourbukser i ymse farger, som jeg gjerne trekker på meg når det er tid for å slappe av i sofaen.



Jeg har kjøpt noen lange tunikaer/kjoler som jeg bruker sammen med tights, men kunne godt tenke meg noen flere.


Jeg synes disse kjolene/tunikaene fra ChillNorway er så skjønne!

Absolutt noe jeg kunne tenke meg å ha på når jeg skal innta sofaen ;)

Fant ut nå at det faktisk er forhandlere i begge de to nærmeste byene. Jeg må nok ta en tur innom snart!


mandag 10. mai 2010

Bryllup to dager til ende...

Til sommeren er vi invitert i to bryllup. Jeg kjøpte en kjole i fjor, som jeg bare fikk brukt to ganger. Jeg tentkte at nå fikk jeg brukt den et par ganger i år også. Det viste seg at begge bryllupene skulle være samme dag, og vi så for oss at vi måtte prøve å få med oss begge vielsene og middag i det ene og kaffe i det andre.... Antrekket var fremdeles klart. Nå er det ene bryllupet flyttet en dag, så vi er så heldige at vi får med oss hele dagen hos begge brudeparene. Det gledet oss veldig! Det betyr også at vi må ha to antrekk :)


Jeg likte denne kjolen fra Kappahl veldig godt. Litt usikker på om det er for mye hvitt i den, det er vel fremdeles sånn at man ikke skal gå i hvit kjole i andres bryllup?

Jeg falt også for denne nydelige boleroen fra Kappahl, den krever i såfall en kjole med farge.




Kanskje sammen med denne? Også fra Kappahl. Jeg tror jeg må ta meg en runde i butikkene når bare 17. mai er overstått!

lørdag 8. mai 2010

Bollesett fra Rice

Jeg synes det er veldig praktisk å bruke uknuselige boller. Særlig når jentene skal ha med seg noe godt opp i TV-stua for å se film, eller vi tar med oss litt snacks ut i haven. Jeg har ofte brukt noen plastboller jeg har fra Tupperware, men jeg synes de er ganske triste. For et par dager siden klaget Handymannen over at glassbollen jeg har salat i til middag var så vanskelig å plassere i oppvaskmaskinen. Tung var den også, så den måtte stå stødig. "Hadde vært mye greiere med noe i plast" mente han (jeg har det ikke på tape, men han SA det - helt sant!).


 Jeg har lenge hatt lyst på et slikt  bollesett fra Rice så nå fikk jeg jo det perfekte påskudd for å anskaffe dem. Jeg fant ikke mitt sett igjen i produktoversikten, så jeg lurer veldig på om det kan være noen som har byttet rundt og laget seg et sett med to gule og to grønne boller. Settet jeg kjøpte består nemlig av de to turkise bollene (øverste og nederste) fra det venstre settet - og den turkise og den rosa fra det høyre settet. Det er de fargene jeg liker aller best, så den var nok bestemt at jeg skulle innom den butikken akkurat da og kjøpe det settet som var blitt til fordi noen hadde laget seg en annen blanding! Selv plastbollene styres visst av skjebnen hvis man bare er sterk nok i troen ;)



torsdag 6. mai 2010

Flisene er innkjøpt!


Da var flisene kjøpt inn, og vi lot prisene avgjøre. Sikkert like greit siden jeg har lett for å bruke laaaaang tid på avgjørelser når det er ting jeg kommer til å se i mange år. Megaflis hadde satt ned et parti fliser fra 169,- til 65,-, og de var av den typen vi har kikket etter, så var da var det bare å slå til. Noe av det mest irriterende jeg vet er nemlig å måtte betale dobbelt pris for noe fordi jeg har somlet med å bestemme meg ;)


Siden de var så billige, foreslo Handymannen at vi skulle fliselegge den nederste delen av veggen også, så da blir det bare peisen og det som er under benken som ikke skal ha fliser. Det er mulig vi pusser og maler dette istedet for å bare ha det slemmet. Uff, den er et trist syn nå, så jeg gleder meg veldig til den blir ferdig. Nå ligger 12 m2 fliser og lim i garasjen, så da er det bare å krysse fingrene for at finværet holder seg en stund til, og at arbeidslysten kommer veltende over Handymannen!

Related Posts with Thumbnails