søndag 7. mars 2010

Selvstendige valg???

Når vi skulle starte oppussingen av 2. etasje hadde jeg en klar forutsetning: Jeg skulle velge farger som ikke var basert på "trender". Det skulle være farger vi kunne leve med over lang tid uten å gå fort lei fordi de var i annethvert hjem. 


Jeg liker hvite vegger som bakgrunn for bilder - det gjør at bildene kommer bedre til sin rett synes jeg. Det var derfor gitt at deler av veggarealene skulle være hvite. I tillegg ønsket jeg noen vegger med farger som har mer "tyngde". Etter mange år nå med "caffe latte-farger" på vegger i de fleste nye hus, ønkset jeg et annet uttrykk i vårt hus.


Fargene vi har nå er hvit: Bomull S 0502 Y, grå: N 2000 og N 5000 (N 8000 på skapdører),
brun: Solid 6005 Y50R og mørk Aubergine. Selvstendige valg tenkte jeg - ikke plukket fra ett enkelt fargekart, men satt sammen fordi de vi synes de harmonerer - og farger vi ikke har sett mange andre steder.   


Jeg har altså levd i den troen helt siden i høst, at nå hadde jeg klart å løsrive meg fra trender og funnet "våre farger" - helt til jeg leste dette i en artikkelen om vårens trender i Dagbladet Søndag....:

Bjørg Owren, daglig leder av Informasjonskontoret for farge og interiør, IFI, tror ikke vi vil se de store omveltningene i norske hjem neste år. Hun tror de lyse fargene fortsatt vil dominere veggene i norske hjem.
—Samtidig ser vi at grått griper mer og mer om seg som. De nye fargene går mye i grått og gråbrun, farger hentet fra drivved, alt fra kremhvit og grå til mørkebrun og nesten over i aubergine.


Hmfr..... Selvstendige valg liksom! Et halvt år foran IFIs skjema.... Det betyr nok heller at jeg allerede har blitt grundig påvirket av reportasjer fra utenlandske markeder som ofte ligger litt foran det norske... Det viktigste må være at vi er fornøyd - og så får vi håpe at denne trenden ikke brer om seg så mye at vi går lei med en gang ;)  

1 kommentar:

Anonym sa...

Heisan ;)
Jeg har vært veldig usikker på mitt valg av farge på en vagg i gangen (cafe latte på panel, hvor en vegg er brystningpanel), og jeg dro til med mørk aubergine over brystningen. Det ble jo fint... og jeg ble helt sikker på valget, når jeg ser at jeg ikke er alene om "spesielle" fargevalg. Stilig! Du er tøff!

Related Posts with Thumbnails