lørdag 3. april 2010

Retroinspirert hos Mette Møller


Det er stadig designere som kommer med tøy tydelig inspirert av tidligere perioder. Slik har det vel alltid vært, men da jeg gikk kjole- og draktsøm - en gang i forrige århundre ;) - lærte vi at motene gikk i syklus. Det gjør de forsåvidt ennå, det er vel bare det at syklusene går litt fortere....


Jeg har alltid vært fascinert av klærne fra perioden 1920-1950. Det er nok alle "skattene" på mormors loft som er årsaken til dette. Det var mange flotte kjoler man kunne kle seg ut i, og drømme seg vekk i...Den norske designeren Mette Møller er inspirert av 30, 40 og 50 tallet. Hos mettemoller.no  finner du "klær som er designet og utviklet med tanke på de norske forhold og den norske kvinnes behov."Mette Møller ( f 1970) har sin bakgrunn fra Moteskolen Esmod hvor hun ble uteksaminert i 1993 med spesialisering i strikk.I sitt design legger hun vekt på brukervennlighet og kvalitet. Et godt designet plagg skal brukes mye og vare lenge er hennes filosofi.

I 2006 kom nettbutikken på plass, og i 2009 endelig den først ”Mette Møller butikken” i Hegdehaugsveien i Oslo.Butikken Boa på Grünerløkka er også fohandler av merket.

Bilder og ifno fra mettemoller.no

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails