torsdag 29. april 2010

Utendørs tepper

Jeg synes trenden med utetepper er ganske morsom. Det gir bedre sammenheng i en møbelgruppe, på samme måte som vi gjør det inne. De teppene som selges til en "fornuftig" pris i møbelbutikker og fargehandlere er ofte kjedelige synes jeg. Svenske Pappelina har kjempefine plastmatter. Som Viggo Star str 230 x 180,

og Seb med målene 200 x 140. Det jeg ikke liker så godt med disse er prisene. Ca 4000 SEK for Viggo og ca 2500 SEK for Seb. Materialet er laget i Sverige, og mattene er vevet i Sverige, så jeg ser jo hvorfor prisene blir høye. Kvaliteten er nok høyere enn de man får til 599,-, men jeg trenger ikke ha det liggende ute annet en om sommeren så de billige vil nok holde en god stund. Kunne de bare laget dem litt mer spennende ;)


tirsdag 27. april 2010

Endelig skjer det noe ;)



Etter å ha ligget "urørt" i flere år mens hyttebyggingen har pågått, er det endelig tid til å gjøre noe med uteplassene hjemme. Denne ligger med utgang fra spisestuen, og er den vi oftest bruker som spiseplass. Handymannen er nå igang med å slemme muren. Den lave delen langs bedet, alt under benkehøyde, peisen og pipa skal være murgrå.




Benken og resten av murveggene som er over den lille kanten i benkehøyde, skal kles med fliser for å være lette å holde rene. Grillen har plass til venstre, og gassbeholderen under benken.


Det eneste jeg må gjøre nå, er å bestemme meg for fliser... Det er mye fint, og jeg er litt usikker på om det blir finest med lyse....



grå....



eller kanskje helt mørke, slik vi har brukt inne i hall/entré og bad i 1. etasje.... Eneste jeg vet er at jeg bør skynde meg å finne noe så ikke arbeidet stopper opp på grunn av meg.... ;)


Jeg vil gjerne kunne sitte ute og spise igjen om ikke lenge :)


søndag 25. april 2010

Shopping med fjortisen

Denne lørdagen har vi tilbragt på kjøpesenter, i håp om å finne 17. mai antrekk til fjortisen. Det gikk over all forventning, og hun kom hjem med tøy både til 17. mai og en god del andre dager :) Hun har visst arvet mitt "handle-på-salg" gen. Så etter å ha fyllt opp pose etter pose, kunne vi kjøpe litt dyre sko uten å ha dårlig samvittighet. Hun regnet ut at vi hadde jo spart over 1000,- kroner på tøyet vi hadde kjøpt!



Her vi bor er det hotteste for en fjortis akkurat nå sko fra danske Kawasaki. Egentlig ikke en dyr sko - i danske nettbutikker selges den for 349,- (Dkr). Men når den er kommet til butikk i Norge har prisen steget til 600,- (Nkr). Hadde det ikke vært for at de tar 200 kroner i frakt for å sende til Norge, så hadde det denne gangen vært veldig gunstig å bestille på nett. Fraktprisen er pr forsendelse, så hvis flere bestiller sammen...Tror jeg må sjekke om det er toll på import av sko ;)

fredag 23. april 2010

Hageprogrammer på Nett-TV DR

Om våren våkner trangen til å grave i jorden og legge planer for hagen. Med en gang det blir litt varme og solskinn er det rett ut. Like plutselig som det ble varmt, kommer det en kuldeperiode eller regnværsperiode som gjør at arbeidet stopper opp. Da synes jeg det er veldig gøy å bli inspirert av hageprogrammer på TV.

Claus Dahlby har i sin blogg lagt ut linken til sine haveprogramme på DR, og da jeg var inne og så disse kom jeg over enda en dansk serie. Her er det en serie på syv programmer, hvor de reiser rundt til folk og lager den hagen de har ønsket seg. Morsomme programmer, med hager utformet av landskapsarkitekt. Mange spennende idéer, og godt dansk lynne finner du i: Ønskehaven. Jeg har sett tre episoder denne uka, og heldigvis har jeg fire igjen. Gleder meg til å se resten :)



onsdag 21. april 2010

Tilbehør til soverommet


Veggen over sengen vår er malt ensfarget i den brungrå fargen Solid. Akkurat nå er den veldig kjedelig, men jeg har noen idéer om hva jeg kunne tenke meg der. Jeg har veldig lyst på en wall-sticker, men jeg kunne også tenke meg noen bilder og bokstaver.
En bildehylle/list over sengen med bilder og bokstaver, og en wall-sticker med tekst i en rad under tror jeg kan bli en fin løsning. Denne er fra Åhlens og er 60 cm, men IKEA har opptil 185 cm. Jeg er usikker på om det vil bli finest med 120 cm sentrert over sengen, eller en på 185 cm som går over hele. Det er kanskje litt avhengig av størrelsen på wallstickeren som kommer under...?


tirsdag 20. april 2010

Nattbordlamper til soverommet...



... har jeg lett etter lenge. Jeg hadde en idé om hva jeg skulle ha, en lampe med stoffskjerm, men jeg har kommet til at de slipper for mye lys ut i toppen. Jeg vil ha mulighet til å lese uten å forstyrre min kjære, så derfor måtte jeg prøve å finne en lampe med metallskjerm istedet.



Jeg liker veldig godt denne lampen - Gilbert NL Leselampet - fra Lampehuset. Med mørk brun/grå vegg bak sengen, vil den svarte lampen omtrent forsvinne. En sølvfarget lampe vil komme bedre til sin rett, og ta opp de sølvfargede prikkene i tapet.


Franklin NL Leselampe fra Lampehuset er en enkel, fin lampe i sølv. De fleste lampene vi har er helt enkle, så på soverommet hadde jeg lyst på noe som hadde en litt annen stil.



I dag fant jeg denne lampen hos IKEA - Barometer bordlampe - som jeg falt helt for. Den vil passe fint på nattbordene fra 1930. Prisen var det heller ikke mye å si på, kr 299,- pr stk. Ser ut som det blir en tur innom IKEA i ferien i år også ;)

søndag 18. april 2010

Claus Dalbys Havedrømme I og II



Danske Claus Dalby er blant annet kjent fra de danske hageprogrammene Hagen i Hune, Drivhusdrømme og Drømmehaver (linker til programmene finner du her). Han har også hagebloggen mit Haveliv hvor han deler raust både av inspirasjon og gode råd.




Han har også gitt ut flere bøker, og det var på boksidene hans jeg fant noe utrolig smart. Han har lagt ut sidene fra bøkene, så ved å klikke på første side får man en rask gjennomgang av alle sidene! Det er en fantastisk mulighet til å vurdere bokas innhold. To av bøkene hans finner du her:  Havedrømme I og Havedrømme II.





Jeg ble helt betatt av bildene i bøkene, og man kan også se emnene han omtaler der. Ved å se coverbildet og lese omtalen, blir man selvfølgelig fristet til å kjøpe boken hvis man finner emnet interessant. Min erfaring er at man like gjerne blir skuffet som fornøyd når man endelig har fått boken hjem, fordi det er vanskelig å vurdere om det er noe nytt der som skiller den fra alle de andre bøkene man har. Ved å benytte seg av muligheten til å skumme igjennom boken, ser man ganske raskt om dette er noe av interesse. Man vet da hva man får, og det må være en fantastisk måte å sørge for at man får fornøyde kunder! Denne idéen håper jeg jammen flere forlag vil benytte seg av etterhvert.

lørdag 17. april 2010

Converse i rosa...

En barriere er brutt i heimen. Det er den følelsen jeg sitter igjen med etter denne ukas handletur med minstejenta. Hun er 10 1/2 og har stor interesse for klær, men hun har kun vært interessert i hvordan de ser ut - ikke hvilket merke de har (med unntak av ridetøyet...). Vi skulle blant annet kjøpe sko hun kunne bruke på skolen. Hun hadde sett noen som hadde en runding på siden, som var veeeldig kule. Etter noen søk på nettet kom vi fram til at det måtte være Converse-sko hun hadde sett.


Da vi var på handlerunden så vi mange fine sko, men det som fanget hennes interesse var et par rosarutete Converse-sko. Det var selvfølgelig ingen kunne som kunne måle seg med disse. Jeg skjønte til slutt at det bare var å gi seg hvis vi noen gang skulle bli ferdige... Så nå er hun den lykkelige eier av de første "merke"-skoene sine. De stod på nattbordet den første natten, så det skulle være det første hun så neste morgen. Det var nok rett og slett Kjærlighet ved første blikk ;)

Jeg må innrømme at jeg er veldig overrasket over prisforskjellene på disse skoene. Vi kjøpte dem på Skoringen for 499,-, mens hos de som reklamerer med å være norges største skobutikk på nettet - Brandos.no - koster den samme skoen 699,-. Det er jammen ikke alltid ting er billigere på nett... 

fredag 16. april 2010

Fargenes betydning

Min kjære søster har pusset opp soverommet. I likhet med oss, har de pusset opp møblene de hadde og beholdt gardinene. Endringen ble stor, og jeg som er veldig glad i hvitt og brunt syntes dette ble veldig lekkert :)


 Det er ikke så ofte jeg får praktisert interiørutdannelsen min andre steder enn hjemme for tiden, så jeg synes det er kjempegøy når jeg blir spurt om råd! Planen hennes var å ha et overkast på nederste del av sengen, og pynteputer i matchende farger. Mitt råd var å begynne med overkastet, da det er der begrensningene ligger når det gjelder utvalg.



Her er resultatene etter gårsdagens shoppingrunde. Tre alternative varianter, hvor rommets farger - hvitt og brunt - ble tatt opp igjen. Her har hun brukt turkis som aksentfarge, men bare ved å bytte to av putene har hun mange muligheter til å endre det. Det er også fint å ta opp aksentfargen på et par gjenstander i vinduet, slik at den går igjen flere steder i rommet. 



 Den helt hvite ble litt "tam" i forhold til den brune syntes vi. Jeg har bare hatt bildene å gå ut fra, men når jeg vet at skapdørene og veggen bak fotografen her også er hvite så føler jeg for å dra med kontrastfargen fra veggen innover i rommet.



Det er dermed kanskje ikke noen overraskelse at jeg falt for denne varianten :)
Neste prosjekt blir bilder på veggene, og der har jeg kommet med noen idéer hun kunne spinne videre på. Ved fotenden av sengen kommer det en benk, som overkastet og putene kan legges på når det ikke er i bruk. Jeg venter i spenning og gleder meg til å se når rommet er ferdig!

onsdag 14. april 2010

Konfirmasjonsforberedelser...


Kanskje litt tidlig å tenke på det allerede nå, siden det ikke er før neste vår vi har den første konfirmanten? Jeg liker å være ute i god tid, og det man trenger til borddekking, invitasjoner og liknende er i høyeste grad sesongvare.



Jeg har derfor et håp om at jeg kanskje kan få fjortisen til å finne ut hva slags farger og stil hun kunne tenke seg - om et år... Hørtes kanskje ikke helt overbevisende ut, men jeg vil nå gjøre et forsøk ihvertfall ;)



Det er mye lilla og grått i år. Jeg er ikke helt sikker på om det er helt hennes favoritter, men det er nok mye annet å finne hvis vi leter.



Hennes favoritter har lenge vært de litt sterkere fargene, som lime og turkis. Noe med hest kommer vi nok ikke unna, så kanskje det blir noen spraymalte hestesko til pynt slik det var i konfirmasjonen til min kjære niese for noen år siden :)

Alle bilder fra Panduro Hobby

mandag 12. april 2010

Metallbokser





På det nye hobbyrommet mitt trenger jeg noe å sortere alle de små tingene i. Jeg har en del metallbokser som jeg har begynt å sortere i, men er stadig på jakt etter flere. Denne fant jeg på Skeidar (sett med 3).







Disse skjønne boksene fant jeg hos den svenske nettbuttikken Bloominghome. Jeg synes de med gammelt preg er så fine. Det er nok fordi de minner meg om de gamle boksene min mormor og mor sorterte knapper i. Jeg fant mange fine skatter i dem da jeg var liten :) 



søndag 11. april 2010

Våronn i hagen


Denne helgen har vi endelig kommet igang i hagen. Epletrærne skulle ha vært beskjært for en måned siden, men det har ikke vært så lett med all snøen. Jeg fikk tatt vekk vannskudd i hvertfall, så får jeg heller ta mer etter St Hans hvis det er nødvendig. 


Handymanen har rakt under ligusterhekken og lagt ut bark, jeg har luket bedene med sibirkornellene og beskjært disse. Fjortisen har også hjulpet til, og har begynt å renskjære kanten langs tråkkhellene mellom bed og gressplen. I fjor vår fikk vi ikke gjort stort utendørs, så det er deilig å få en "pangstart" i år. Jeg har overbevist meg selv om at hvis vi gjør en del ting veldig grundig i år, så slipper vi billigere unna neste vår når vi står midt i konfirmasjonsforberedelsene... 
  


Jeg har hatt en lei tendens til å sette i gang med LITT for mange prosjekter i hagen. Jeg får en idé og så må jeg bare begynne å grave litt for å se hvordan det blir. I motsetning til innendørs - hvor Handymannen pleier å trå til unnsetning og gjøre det ferdig hvis jeg begynner med oppussing - så skjer det liksom ikke noe mer! I år er derfor planen å få ryddet opp alle de ufullendte prosjektene. Det vil si å tilbakeføre det til slik det var før jeg begynte ;) Første på lista er å legge tilbake steinene jeg fjernet på muren langs innkjørselen. Det skal etter planen komme en garasje der, så muren må flyttes. Jeg har tatt vekk hele det øverste hjørnet av muren, så der er det bare en jordhaug ved siden av grusen. Men, nå har vi avgjort at det definitivt ikke blir påbegynt noe ny garasje før etter konfirmasjonen, så muren skal opp igjen. Helst i går - forhåpentligvis i morgen :) 

Alle bilder fra Google 

Related Posts with Thumbnails